Vliegen Met KLM, SAS of NorwegianAir vliegt u in 1,5 uur voor een scherpe prijs van Schiphol naar Stockholm of Oslo. Van daar is het ca. 4 uur rijden naar Munkfors.
www.norwegian.com/nl, www.sas.se/nl, www.klm.com.

Auto en veerboot Het meest comfortabel is de volgende route: met de auto vanaf Amsterdam binnen ca. 6-7 uur naar Kiel (D), daar op de nachtboot naar Göteborg (Z). De volgende ochtend is het dan is het nog maar 3,5 uur rijden naar Munkfors. www.stenaline.com

De volgende route is sneller maar u zit langer in de auto: vanaf Amsterdam in ca. 6-7 uur naar Puttgarden (D), daar met de veerboot naar Rødbyhavn (DK). Dan via de Öresundbrug naar Malmö (Z) of met de veerboot van Helsingør (DK) naar Helsingborg (Z). Daarna langs de kust richting het Noorden, langs Göteborg naar Karlstad en verder naar Munkfors. Duur: ca. 15 uur. www.scandline.de, www.oeresundsbron.com

Er is weinig verschil tussen de verkeersregels in Nederland en Zweden.
Een aantal uitzonderingen: in Zweden is overdag minimaal dimlicht verplicht. Er geldt een maximum alcoholpromillage van 0,2. In de winter is het aan te raden om voor uw auto in Zweden een set winterbanden te huren. www.ndf.se

Betalen: Bij veel tankstations kunt u direct aan de pomp pinnen of aan de kassa. In Munkfors kunt u achter de ICA supermarkt contant pinnen. De wisselkoers van Zweedse kroon / Euro schommelt ergens rond 10:1. Deel het bedrag in Kronen door 10 en je hebt ongeveer de prijs in EUR.

Boodschappen De supermarkten zijn elke dag van de week open. De grote boodschappen kunt u het best in de supermarkt ‘OBS’ bij Karlstad doen. Zeer aan te bevelen is daar de viskraam buiten de OBS. Op loopafstand van het huis hebt u een pizzeria. Bij FarInn, Tallasvägen 12, kunt u terecht voor een Zweedse Lunch. 

Weer Tijdens de Zweedse zomer, die meestal in juni begint en tot september loopt, is het gemiddeld drie graden warmer en vooral droger dan in Nederland. In juni en juli zijn de dagen eindeloos en wordt het ‘s nachts niet echt donker. In de winter daarentegen zijn de dagen erg kort en kan het tot -30 ̊C vriezen.

Muggen zijn er rond het huis weinig. Indien u er toch last van hebt kunt u in de supermarkt kaarsen etc. kopen, die door geur de muggen op afstand houden.